Medan Part 2

haaa yang part 2 ni gambar masa kat medan dah....bawah ni gambar di muzium ISTANA MAIMOON..istana ni diwakafkan kepada kerajaan untuk dijadikan muzium. Untuk masuk ke istana ni kena bayar Rp 5000. dia ada muzik tradisional yang dihidangkan khas untuk pengunjung luar negara..huhu...
Ini pulak gambar hery di muzium tengku maimoon...


kat tepi2 ni murah giler baju2 dia jual...hahaha..kitaorg beli jugak la walaupon sikit..huhu

Kitaorg lunch makan sate padang kat rumah makan ni..hik3






Satay ni sepinggan 30,000 rupiah...weee    tapi tak sama macam kat malaysia tau...dia tak guna kacang pon...tapi pedas sangat...sampai nanges saya makan..sob sob...



Otw nak ke airport saya tergelak tgk signage kat lampu isyarat tu sepeda motor dan betor.betor tu beca bermotor, so bila gabung tu nama dia betor.


inilah hotel kami~~huhu...

Ada satu malam di medan tu kami gi tgk life band dekat belakang hotel...ramai gile orang lepak sini...kami pon join jugak ler melepak kat sini...kui3





yeay!! pagi ni nak g medan mall, pasar ikan(tempat shopping kain) tapi orang situ panggil pasar ikan..weee...tapi kitaorg siap awal...sebab dah cukup rehat malam tadi...sedang menunggu pak supir kami, kitaorg sume yg giler bergambar ni lepak-lepak kat lobby n bergambar dulu!!!




Aidid anak buah ku yang paling tak reti nak amik gambar

Amboi boring menunggu pak supir kami dia menari lak...senget tol!~~


my mommy!! banyak jugak tajaan mama ku kepada saya


ni kerja aiman ambil gambar senget...mintak maaplah eh terpaksa tgk senget

ruang makan hotel tempat kami duduk

from d mirror~~









kik3...jom bayar!!


Kitaorg g fashion outlet shopping!!




Ni masa nak gi berjalan shopping-shopping lagik...dalam kete...aiman la ni ambil gambar...har2...ni je paling sopan


Alaaa....dah nak balik harini!!! Ta bestnyer!!






























1 comment:

  1. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIHTour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +62 821 602 111 06 Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah SaragihBB : 512113B1

    ReplyDelete